Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Je to marné!!  Pan Okamura   j e   p o p u l i s t a.

  Které jinde ověřené věci prosazuje (mám na mysli v rozsahu, v oné zemi skutečně zavedeném). Žvaní. O věcech ví z rychlíku, příadně z letadla.

   Mimochodem: Obdobně nám nevěřili voliči VV.  Nebylo to něco jiného (jak budete jistě argumentovat).

  Jen drobnost: proč k prosazení svých ideí potřebuje Úsvit jednoho místopředsedu sněmovny? On nějak přijetí zákonů ovlivňuje? Nebo to místo potřebuje pan Okamura?  Počkejte si, důvod, proč se nenechal zvolit šéfem klubu jistě má.

0 0
možnosti
Foto

K39a52r45e55l 40R38a32d77a

6. 11. 2013 0:33

Výsledky voleb ukazují, že takřka 40% voličů je buď naprosto dementních, a nebo zainteresovaných na zlodějském systému vlády.

2 0
možnosti
JV

Obávám se, že obojí je pravda. :-(

0 0
možnosti
MP

Okamura chce udělat to , co hned po revoluci tady někdo navrhoval. Okopírovat to nejlepší od sousedních států a dělat zákony podle dlouholetých zkušeností v ostatních státech. Porovnat si, v kterém státě daný problém řeší nejefektivněji a tento podle našich podmínek upravit. Pokud bychom přebírali tyto zkušenosti, bezpochyby by se mnoho problémů vyřešilo. Populistika je- zdarma zdravotnictví, školství a boj proti korupci. Skutečný boj proti korupci je zrušení všech dotací, hlavně evropských! Nepopulismus je, když politik řekne konkrétní řešení problému. Mnoho politiků má z něj strach, proto ho nazývají populistou.

3 0
možnosti
OK

Ale houby. Zdravotnictví zdarma nemají nikde na světě. Zrušení všech dotací je hezké jen do té chvíle, kdy nevýdělečné projekty jako péče o postižené, přestárlé, edukativní projekty apod. zrušíte.

Populismus je říkání líbivých věcí, které chtějí lidé slyšet, a zamlčování všeho, co takto líbivé není, byť by to bylo sebedůležitější.

Nejsem politik, strach z Okamury nemám, ale populista to je jako řemen.

3 3
možnosti
EB

Já ho nechápu, myslím si, že politice moc nerozumí a jeho blogy zde se - pardon - nedají číst ani pod vlivem!!

3 9
možnosti

Milý Adame!R^

Stejně jako Tomio Okamura jsou vysmíváni i lidovci.. Bezdůvodně. Pomluvy, lži, kopice hnoje. Někomu zde vadí. Není ta hora pomluv důkazem potřeby ve společnosti? Slušní lidé zjevně ekonomickým kmotrům vadí.

Pokud bych měl kontakt na Tomio Okamuru, vzkázal bych mu, že v prvé fázi by měl usilovat o změnu poměrného volebního systému na většinový. V poměrném systému je poslanec odpovědný jen své straně, ale není odpovědný svému voliči. Ve většinovém systému je poslanec odpovědný především svému voliči a pak teprve své straně, která ho nominovala.

:-)

6 0
možnosti
RK

Správně. Budeme mít 80 poslanců, kteří ale pouze odhlasují to, co jim naservísují občané. Budou tedy ještě potřeba? Nestačil by k tomu předseda ústřední volební komise, který by oznámil výsledky a nějaký další úředník který by to sepsal? Budou vůbec potřeba volby?  Pak tady máme přímou volitelnost starosty. Kubera prohlásil, že se nebojí že by ho lidé nezvolili. Ale zároveň netouží po tom, aby k němu zvolili zastupitelstvo složené z komunistů a socanů.... K čemu by pak byl takový starosta?

2 1
možnosti
ZK

Z66d76e89n37a 95K72o28č39í

5. 11. 2013 14:37

Byl by to ale určitý pokrok oproti dnešní anonymitě 200 poslanců, nemyslíte ?

Jednak by bylo na ně víc vidět a druhak by to stálo i méně peněz. Někde se prostě začít musí a proč ne tam, kde sedí ti nejpomazanější, či nejmazanější ze všech ;-)?!!

3 0
možnosti
FV

Zajisté jste se nad touto přímou demokracií zamyslel. Bohužel na přímou demokracii nejsou občané této země připraveni. Ale doufám, že to Okamura prosadí, abychom chodili každých 14 dnů k referendu. Jistě mě napadnete, že je to nesmysl, který jsem někde slyšel, ale není tomu tak. Mnohem vhodnější je lidové veto, jakási záchraná brzda, kdyby bylo opravdu nejhůře.

0 3
možnosti
OK

Populista se vyznačuje tím, že říká to, co chce co největší možná část populace slyšet. A naopak věci nepopulární či neutrální neřeší.

Tomio Okamura dokáže dosti složitý spletenec vnitřních i mezinárodních problémů všeho druhu shrnout do úzce selektovaných a jednoduše definovaných problémů, na která nabízí zaručená a jednoduchá řešení.

Možná právě díky kombinaci talentu oslovit veřejnost, zajímavého osudu i národnosti a konečně promyšleného výběru témat a řešení tato hra na spasitele funguje. A bude fungovat tak dlouho, dokud se z teoretika nestane praktik. Poté nutně neuspěje. Tedy pokud nebude postupovat diktátorsky, k čemuž zde naštěstí není prostředí.

Nabízím několik indicií, které mluví proti Okamurovi:

1) Ať se jej zeptají média na cokoli, málokdy jasně odpoví, ale velmi brzy stočí řeč na to, co špatného on hodlá napravovat

2) Přirozená pokora a vědomí si vlastních nedostatků nutí seriozního člověka zdravě pochybovat o svých možnostech a schopnostech, z čehož roste jistá střízlivost a uměřenost. Nic takového pro Okamuru neplatí. 3) Historie civilizace nabízí nesčetné množství příkladů lidí, kteří slibovali razantní změny ve společnosti. Pokud se dostali k moci, nedopadlo to dobře buď jen pro ně, nebo i pro celou společnost. 4) Pokud podrobíme kritice samotnou politickou vizi Okamury, pak za konstruktivní program, nebo chcete-li za politickou vizi lze těžko považovat vymýcení korupce či přímou demokracii s odvolatelností politiků. V prvním případě jde o pokus o zázrak (nikde, kde se korupce tak rozvinula jako u nás, se ji nikomu vymýtit nepodařilo), ve druhém případě o budování falešného předpokladu, že jsou to parametry systému, které dávají problematické menšině společnosti, tedy "etniku" politiků, příliš velký výběh. To hlavní, k čemu tu politika je, Okamurův program nijak neřeší.

6 4
možnosti
MS

Příteli,neberte příliš vážně zdejší diskuze.Z výsledků voleb vidíte, že přecejen nějaký zájem  a víra v lidech zůstali.O populismu se hovoří a spousta lidí neví co vlastně znamená.Pokud Okamura uspěje,řeknou kritici:"Nojo já to říkal že je dobrej!" Na druhou stranu Šmejdi dělají všechno možné aby lidi znechutili a odradili od voleb a vůbec od dění ve státě.A mají "zatím" v rukách všechny prostředky.Tisk,TV,internet.Bohužel Šmejdi drží více spolu.No ono jim jde taky o hodně.Mamon nebo kriminál.:-)[>-]

6 1
možnosti
OK

Krize je ideální příležitostí pro psychopaty.

4 0
možnosti
Foto

Promiňte - kdo konkrétně nechápe Okamuru? Tyhle plurály mě vždycky matou. Já ho, myslím, chápu - vytahal z knížky Pavla Kohouta to, co se mu hodilo, přidal trochu korporátního fašismu a šup s tím do voleb. Nic k nechápání.;-)

5 5
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1571x

Seznam rubrik