Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropa si s migranty musí poradit.

Jaké bude mít migrace důsledky? Co se stane s tím milionem migrantů? Co se  stane, když je budeme odmítat?  

Denně se na nás doslova hrnou nejnovější  informace o migraci v Evropě. Poslední dobou navíc slyšíme stále více  zpráv o negativním chování těchto migrantů v Evropě.

Společnost je v této otázce mimořádně rozštěpená, naposledy jsme takovou názorovou "zeď" mohli zaznamenat v době přímé volby prezidenta. Jak to tak v těchto případech bývá, málokdo se nachází nazorově někde "uprostřed". Plno lidí je v této otázce až fanaticky přikloněná k jedné, či druhé "pravdě".

Ale já se jim nedivím, protože zůstat "někde uprostřed" je neuvěřitelně složité.

Obecně platí, že generalizace v jakékoli otázce je chybou. Tzn házet všechny migranty do jednoho pytle s nápisem: "uprchlík, který potřebuje naši solidární pomoc", nebo do pytle s nápisem: "ekonomický migrant který přišel znásilňovat" je nesmysl.

Jenže jak tyto dva pytle rozlišit? Jak 100% určit u každého jednotlivce, který nemá žádné ID, případně má falešné, s jakým úmyslem přichází?  Mnoho názorů říká jasně: "Nepřijímat nikoho". Jestliže chceme zaručit bezpečnost pro obyvatele, neexistuje možnost, aby současný systém, kdy se migrant odmítne registrovat v Řecku a v x dalších státech, protože chce do Švédka, pokračoval v této podobě.

Možný postup by byl v ideálním případě provádět azylové řízení již v jednotlivých uprchlických táborech. Každý bezpečný stát ( z celého světa ) by vyslal svého pracovníka do těchto táborů, kde by ovšem nebyl systém založen na principu: "já migrant si vyberu kam chci jít", ale naopak by si jednotlivé migranty - ideálně celé rodiny - vytipoval přimo azylový pracovník. Každý stát by měl samozřejmě svoji maximální hranici v počtu přijmutých. V případě, že by migrant odmítl, ztratil by možnost se ucházet o azyl kdekoli jinde.

Problém s volným pohybem osob to samozřejmě neřeší, ale samotné řešení azylového procesu již v místě uprchlického tábora by mělo zamezit, nebo minimálně výrazně omezit možnost ekonomické migrace.

Tento způsob přijímání urpchlíků by byl poměrně v pořádku, problém je že se to asi nikdy nestane.

Co ale s tím milionem migrantů, kteří se nacházejí již v Evropě?

V tomto směru vidím problém. Mnozí z těchto lidí, kteří jak se ukazuje nejsou a ani nikdy nebudou připraveni na evropský způsob života a možná řada z nich ani tento způsob života přijmout nechce.

Zásadním problémem je jejich kumulace v jednom místě ( vytváření uzavřených skupin ), která sebou logicky přinese absolutní nezájem o jakoukoli formu integrace.

Ono domnívat se, že má smysl pořádat jakési "kurzy správného (evropského ) chování" pro někoho s absolutně odlišným způsobem života je bláhové. Nedovedu si představit, jak rodilý Evropan by na druhé straně na základě intenzivního kurzu přijal za své například nerovnoprávnost žen.

Nabízí se tedy ono proklamované slůvko deportace. Teoreticky to je správně. Jenže má mnohé ale.

První problém samozřejmě nastáva ve způsobu realizace takové deportace. Už jen jak najít někoho, kdo není nikde registrován je problém a to nemluvím o tom, kam vůbec by takový člověk byl deportován, když nemá žádné dokumenty a neví se odkud přišel.

Takže si prostě přiznejme, že tito lidé tu zůstanou. Obávám se, že pokud zůstane jen u občasných excesů typu: "osáhávání, obtěžování apod", bude to ještě dobré.

Nechci být příliš negativistický, ale nejde se té myšlence ubránit. Co se stane s těmito migranty, které z jejich pohledu Evropa nechápe?  Každý den se budou setkávat se vzrůstající averzí Evropy a jejich frustrace poroste. To je přesně ale to, co jde na ruku radikálům z ISIS.  Není lepší náborové a přesvedčující cvičení o bezvěrném, shnilém západě, než je přímá zkušenost s ním. No a to je samozřejmě pak už jen krůček k tomu, aby se nechali přesvedčit k boji proti této "shnilé civilizaci".

Upřímně doufám, že k tomuto nikdy nedojde.

Častečným řešením je tak okamžité zastavení příchodu dalších imigrantů a v rámci zvýšení bezpečnosti na území Evropy dočasné, možná i trvalé zrušení Schengenu. Není možné mít v současnosti otevřené hranice, když je v Evropě nikým nespecifikována skupina lidí, o kterých neví nikdo nic.

Takže co zbývá Evropě v práci s těmi, co zde již jsou? 

Evropa si s migranty, kteří zde již jsou, musí poradit. Bude to stát hodně peněz, například na sociálních dávkách. Budeme doufat že řada z nich se časem zapojí do socializačního procesu a ti, kteří se nezačlení, nebudou chtít tolerovat evropský způsob života, zaplní evropské věznice.

Je to ale jednozně lepší, než kdyby se časem zapojili do boje proti nám pod hlavičkou ISIS.

Autor: Adam Radl | čtvrtek 28.1.2016 12:01 | karma článku: 13,76 | přečteno: 846x
  • Další články autora

Adam Radl

Rozvoj cyklodopravy v Praze. Cykloterorismus, nebo dobrá volba?

Komunální volby nabízejí celou řadu "akutních" témat pro zlepšení PR politických stran a vytváření aury polobohů, kteří nám vytvoří v Praze ráj. Většina z toho co slibují, je nesmysl. Jeden programový bod je ale velice zajímavý. Rozvoj cyklodopravy v Praze.

30.9.2014 v 11:05 | Karma: 10,98 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politika

Adam Radl

Český fotbal potřebuje Hřebíky, ne alibisty

Jaroslav Hřebík to minulý týden v České televizi pojmenoval naprosto přesně. Spartě, potažmo spartaňským hráčům chybí pokora a tvrdá práce. Bohužel se to ale netýká jen sparťanů, ale většiny českých hráčů.

31.8.2014 v 15:15 | Karma: 15,97 | Přečteno: 615x | Diskuse| Sport

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

"Populista, žvanil, Brouk Pytlík, kecy v kleci, no to bychom to dopracovali, mít tady přímou demokracii, a vůbec, stejně je to jen populista, říkaj to všichni " Ach jo, je mi z toho docela smutno. Pro mnoho lidí je tak těžké si něco o tom, co pan Okamura prosazuje zjistit a ověřit. My Češi už jsme asi zdegenerováni tím vším, co se zde za posledních 24 let odehrálo natolik, že nechceme přijímat žádnou novinku a snahu něco změnit, raději budeme dál chodit nadávat do hospody a "plivat" na poměry.

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Politika

Adam Radl

Populismus. A čí?

Je to skoro nejfrektovanější slovo v politické branži současnosti. Tímto slovem se zaštítují strany napříč politickým spektrem, když se vymezují vůči novým politickým subjektům. ANO? Populistikcé sliby. Úsvit? Ty jsou nejen populisté, ale rovnou fašisti... Je to opravdu tak, že populistická jsou pouze tato hnutí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76 | Přečteno: 520x | Diskuse| Politika

Adam Radl

TOP 09. Proč?

Nerozumím tomu. Půl roku uběhlo jak voda a situace a nálada ve společnosti je mi záhadou. Jak je možné, že se zapomnělo na marasmus předchozícho faktického vládnutí TOP 09? Jak je možné, že ti samí lidé, co při každé příležitosti poukazovali na nehoráznou politiku předchozí vlády, vlády, která přijala nejasociálnější reformy za posledních 24 let, vlády, která se vysmívala všem občanům do "ksichtu" prostřednictvím faktického vůdce Kalouska, který je ztělesněním arogantního sebestředného egocentrika, vlády, která bojovala proti korupci tak, že samotná korupce vzkvétala jako nikdy před tím, tak nyní budou vstupovat podruhé do stejné řeky..

25.10.2013 v 10:44 | Karma: 33,08 | Přečteno: 1854x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15,  aktualizováno  16:27

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

Čína dokončuje „neviditelný“ bombardér. Máme lepší, nevzrušuje se Pentagon

28. dubna 2024  16:26

Číňané oznámili představení svého „neviditelného“ (stealth) bombardéru H-20. Pentagon to ale moc...

Trpí bolestmi, rok čekají na operaci zápěstí. V Česku dlouho chyběly umělé klouby

28. dubna 2024  16:25

V Česku dlouho chyběly umělé klouby do zápěstí. Pracovišť, která je dříve měnila, bylo v zemi jen...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stál, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  16:17

Nehoda v neděli dopoledne téměř dvě hodiny komplikovala provoz na hlavním železničním koridoru mezi...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1571x

Seznam rubrik