Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zeman bude nový prezident ČR. Fischer neprojde ani do druhého kola

Musím se přiznat, že tak jako u páteční debaty na FTV Prima mezi Zemanem a Fischerem, jsem se dlouho nenasmál. Ať už ze škodolibosti, jak se panu moderátorovi nedařilo usměrňovat publikum, aby "plácalo kdy plácat má", nebo pro jednoznačné přejetí Fischera parním válcem, který řídil Zeman.

   Na přímou debatu mezi Zemanem a Fischerem jsem byl velice zvědav, hlavně z důvodu srovnání těch dvou pánů v argumentačních schopnostech.

Ovšem tato debata nakonec ukázala mnohe více, než jen schopnost věcně odpovědět na přímou otázku.

V prvé řadě bych vůbec nekritizoval Primu za "estrádu", i  když "aplausoměr" si mohli odpustit. Ale nakonec i tato skutečnost, která kladla nároky na oba kandidáty, aby si zajistili publikum, které bude loajální ke svému člověku, odkryla pozoruhodný fakt, že se týmu JF nepodařilo zajistit ani 200 podporovatelů, kterým by nemuseli zaplatit. Obzvláště vtipně to pak působí v kontextu Fischerovi obhajoby proti Hanákově výzvě k odstoupení z kandidatury, kdy nám pan Fischer tvrdil, jak velkou podporu ve veřejnosti má. 

Fischer o sobě tvrdí že je pracující člověk. A má naprostou pravdu, protože mu muselo dát určitě hodně práce naučit se od všemožných mediálních poradců, jak pracovat s mimikou, gestikulací, obracet se k publiku a v určitých chvílích působit nenuceně až žoviálně.
Bohužel pro něj to chtělo asi ještě chvíli pilně cvičit. Tak nucená nenucenost se jen tak nevidí, snaha nebýt šedá nevýrazná myš stála asi hodně propocených triček a poradce, který mu doporučil gestikulovat pomocí naučného videa: "takhle gestikuluje Obama, to dělej taky", bych vyhodil.

Paní PR z týmu JF si stěžovala, jak nebyla informována dramaturgií Primy o přesné skladbě programu a okruhu otázek. Jinak řečeno pan Fischer si nemohl nazpamět nadrmolit připravené odpovědi a to, že do studia byl přizván pan Best a chtěl hovořit anglicky a rusky, to už byla dle PR týmu JF úplná zrada.

Mimochodem už jsem se někde dočetl, že to byl lacinný populismus, zkoušet pány z jazyků. Tomu se musím smát, copak to není pro funkci prezidenta úplně to nejdůležitější, aby alespoň rozuměl mluvenému slovu, až pojede do zahraničí?

V této fázi debaty se už pan Fischer potil jako v sauně, bylo znát že hledá slova a na obsah vět se už nestačí koncentrovat.

Návštěva potomků byla také velice poučná. Bylo vidět, že týmem JF mediálních poradců v čele i se samotným Soukupem prošel i synátor. Jak jinak si vysvětlit, že nám s nacvičeným lehkým anglickým přízvukem sděloval, že je pro něj životním cílem tvrdá práce. Na otázku, co udělal pro vlast nám sdělil, že studuje zahraničí. Takhle nějak si představuji Mirka Dušína.

Zkrátka Jan Fischer mi připomíná ty "celebrity", které rostou jak houby po nové reality show, kdy za pomocí imagemakerů nám média servírují absolutně dokonalý nový šoubyznysový produkt.

Bohužel pro něj ( naštěstí pro  nás ), politika u nás zatím  nedosáhla podoby reality show jako je typické v Americe a lidé se nenechají "utáhnout na vařenou nudli".

Ptáte se proč jsem neobjektivní a do hodnocení jsem nezahrnul pana Zemana? Jednoduše protože Zeman po celý průběh debaty zůstal stejný, jaký býval vždycky a nenechal se přesvědčit k nějakému lacinému novému "image profilu"

Jako každý kandidát má své mouchy v podobě: "proč ho nevolit". Jenže právě z důvodu, že ty mouchy má každy, budou rozhodovat jiné věci. A jedna z nich je, jak se ten daný kandidát prezentuje jako člověk.

A já si dovolím zavěštit ze skleněné koule a tvrdím, že volby vyhraje Zeman, přičemž pan Fischer se nedostane ani do druhého kola.

 

Pozn. autora: Nejsem volič pana Zemana

Autor: Adam Radl | neděle 6.1.2013 12:28 | karma článku: 32,97 | přečteno: 2746x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

Jaké bude mít migrace důsledky? Co se stane s tím milionem migrantů? Co se stane, když je budeme odmítat?

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76 | Přečteno: 846x | Diskuse| Ostatní

Adam Radl

Rozvoj cyklodopravy v Praze. Cykloterorismus, nebo dobrá volba?

Komunální volby nabízejí celou řadu "akutních" témat pro zlepšení PR politických stran a vytváření aury polobohů, kteří nám vytvoří v Praze ráj. Většina z toho co slibují, je nesmysl. Jeden programový bod je ale velice zajímavý. Rozvoj cyklodopravy v Praze.

30.9.2014 v 11:05 | Karma: 10,98 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politika

Adam Radl

Český fotbal potřebuje Hřebíky, ne alibisty

Jaroslav Hřebík to minulý týden v České televizi pojmenoval naprosto přesně. Spartě, potažmo spartaňským hráčům chybí pokora a tvrdá práce. Bohužel se to ale netýká jen sparťanů, ale většiny českých hráčů.

31.8.2014 v 15:15 | Karma: 15,97 | Přečteno: 615x | Diskuse| Sport

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

"Populista, žvanil, Brouk Pytlík, kecy v kleci, no to bychom to dopracovali, mít tady přímou demokracii, a vůbec, stejně je to jen populista, říkaj to všichni " Ach jo, je mi z toho docela smutno. Pro mnoho lidí je tak těžké si něco o tom, co pan Okamura prosazuje zjistit a ověřit. My Češi už jsme asi zdegenerováni tím vším, co se zde za posledních 24 let odehrálo natolik, že nechceme přijímat žádnou novinku a snahu něco změnit, raději budeme dál chodit nadávat do hospody a "plivat" na poměry.

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Politika

Adam Radl

Populismus. A čí?

Je to skoro nejfrektovanější slovo v politické branži současnosti. Tímto slovem se zaštítují strany napříč politickým spektrem, když se vymezují vůči novým politickým subjektům. ANO? Populistikcé sliby. Úsvit? Ty jsou nejen populisté, ale rovnou fašisti... Je to opravdu tak, že populistická jsou pouze tato hnutí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76 | Přečteno: 520x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1571x

Seznam rubrik